АРСОВСКИ, Слободан

АРСОВСКИ, Слободан (Скопје,
2. Ⅶ 1953) – велосипедист (1969– Слободан
Арсовски, велосипедист
1983) и член на Југословенската
репрезентација (1972–1981), за која
настапувал на трките Берлин–Прага–Варшава
(1974, 1977– 1979), Тоур де л Авенир (1977–
1979), низ Бугарија, а на трките низ
Југославија негов најдобар резултат е
освоеното Ⅵ место, етапно и ⅩⅤ во
генералниот пласман. Бил тренер на БК
Скопје” (од 1985) и претседател на
Велосипедската федерација на Македонија (од
2005). Ѓ. К.