ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ , ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

„ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА (Кингстаун, Охајо, САД, 1923 –) – организација во која членувале доселеници по потекло од Прилепско, Кривопаланечко, Преспанско и Леринско. Се пројавила со хуманитарна дејност и собирање средства за Македонците бегалци во Бугарија. Сл. Н.-К.