МАКЕДОНСКО-АМЕРИКАНСКО ДРУШТВО

МАКЕДОНСКО-АМЕРИКАНСКО ДРУШТВО (Лос Анџелес, Калифорнија, САД, 1965 –) – дејноста на друштвото била да ги запознава Македонците што дошле пред Втората светска војна и новодојдените со новите состојби во односите помеѓу САД и РМ. Сл. Н.-К.