АМЕРИКАНСКО-МАКЕДОНСКА БИЗНИС АСОЦИЈАЦИЈА

АМЕРИКАНСКО-МАКЕДОНСКА БИЗНИС АСОЦИЈАЦИЈА (Детроит, Мичиген, САД, 1990 ‡) – организирана од бизнисмени од македонско потекло (претежно од тетовскиот крај), кои живеат во Детроит и во други градови во САД. Формирана со цел да одржува контакти и заеднички да придонесуваат за економскиот развој на Република Македонија , посебно на Тетовскиот крај. Сл. Н.-К.