ЈОСИФОВА-НЕДЕЛКОВСКА, Гордана

ЈОСИФОВА-НЕДЕЛКОВСКА, Гордана (Кавадарци, 14. Ⅹ 1965) – обоист. Факултетот за музичка уметност и постдипломските студии ги завршува во Скопје во класата на проф. К. Давидовски. Специјализира обоа и камерна музика на Академијата „Моцарт” во Варшава и во „Банф”, уметнички центар во Канада. Редовен професор е на ФМУ во Скопје и основач Гордана Јосифова -Неделковска и член на Македонскиот дувачки квинтет. Одржала бројни концерти во земјата и во странство, со значајни светски ансамбли. Б. Орт. Илија Јосифовски ЈОСИФОВСКИ, Илија Јосифов