ЃУРОВСКИ, Милко

ЃУРОВСКИ, Милко (с. Жилче, Тетовско, 26. Ⅰ 1963) – фудбалер. Бил фудбалер на ФК „Црвена звезда” и „Партизан” од Белград. Играл за младинската и сениорската репрезентација на ЈугослаМилко Ѓуровски вија. Во составот на Олимписката репрезентација на Југославија, на Олимписките игри во Лос Анџелес (САД, 1984) освоил бронзен медал. По осамостојувањето (1991) настапил неколку пати и за Фудбалската репрезентација на Македонија. Д. С. Сцена од филмот „Исправи се Делфина“