ШПИЦ

„ШПИЦ“ – прв бесплатен информативно-политички дневен весник во Македонија. Излегува од 31 мај 2006 г. во Скопје. Издавач е приватното претпријатие „СИНИМ“ во тесна соработка со А–1 теле„шпиц“, првиот македонски бесплатен дневен весник визија и „Време“. За само неколку месеци постигнат рекорден тираж за македонски услови од 140.000 примероци. Главен и одговорен уредник е Бранко Героски. Б. П. Ѓ. Михаел штајнер