ФАКТИ

„ФАКТИ“ – независен дневен информативно-политички весник на албански јазик. Првиот број излегол во Скопје на 10 април 1998 г. Сопственик, издавач, директор и главен и одговорен уредник е Емин Аземи. Редакцијата во Скопје подготвува две изданија – за Република Македонијаи за околните региони Дневниот весник на (се печати во албански јазик „Факти“ Скопје) и за десетина земји во Западна Европа, чие претставништво се наоѓа во Цирих, швајцарија, а се печати во Германија. Б. П. Ѓ.