„УТРИНСКИ ВЕСНИК“

„УТРИНСКИ ВЕСНИК“ – независен дневен информативно-политички весник. Првиот број из
легол на 23 јуни 1999 г. Основачи: Ерол Ризаов (директор), Бранко Тричковски (главен и одговорен уредник), Манчо Митевски, Васил Мицковски, Љупчо Поповски. Издавач: „Мост“ д.о.о. Скопје. Основачите биле во стратешко партнерство со спонзорот Трифун Костовски до септември 2003
г. кога мнозинскиот удел на сопственоста го откупил германскиот издавачки концерн ВАЦ. Од тогаш главен и одговорен уредник е Ерол Ризаов. Б. П. Ѓ.

Ученичкиот дом „Ванчо Питошески“ во Охрид

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *