ТУЏАРОВ, Душан

ТУЏАРОВ, Душан (Струмица 3. Ⅹ 1930) – фармацевт, основоположник и директор на веледрогеријата „Реплек–Македонијалек“ и претседател на Здружението на веледрогерии на Југославија. Основач на Фармацевтската комора на Македонија и нејзин претседател (1992–1996); еден од спонзорите за изградба на Фарм. ф. во Скопје. Основач на Фармацевтската индустрија „Реплекфарм“(2002). Претходно работел во аптека, потоа во „Алкалоид“ како комерцијален директор и во „Крка“ (Ново Место) како советник. Л. П.-Т. Томе Туџаров