ТОДОРОВСКИ, Гоце

ТОДОРОВСКИ, Гоце (Кичево, 30. Ⅳ 1951) – актер. Дипломирал на Вишата музичка школа во Скопје, на отсекот за актерска игра (1976). Член е на Драмскиот театар од 1978 г. УШТЕ на самиот почеток на кариерата дојде до израз неговиот талент како комичар. Чест гостин е на програмите на Радиото и на ТВ, како и на естрадата, со учество во голем број хумористични драмски реализации и серии. Пантагруел („Панургиј“), Лел Мале („Јадигар“), Ринго („Чија си“), ќорле („Кумови“), Актерот („Лет во место“) и др. Р. Ст. Димо Тодоровски