ТОДОРОВА-МЛАДЕНОВИЌ, Зорка

ТОДОРОВА-МЛАДЕНОВИЌ, Зорка (Кавадарци, 7. Ⅵ 1943) – модна дизајнерка и костимографка. Дипломирала на Ецоле Натионале Супериеуре дес Арт Децоративес во Париз (1968), специјализирала на Цхамбре сѕндицале де ла Цоутуре Парисиенне (1977). Создала голем број костимографии за театарски, телевизиски и филмски дела. Ал. Цв. Лилјана Тодорова