ТЕМЈАНУШКА, ШАРПЛАНИНСКА

ТЕМЈАНУШКА, ШАРПЛАНИНСКА (Виола сцхариенсис Ербен) – македонски флористички ендемит од фамилијата темјанушки ( Виолацеае), познат за шар Планина, во појасот на субалпските и алпските пасишта. Вл. М. шарпланинска темјанушка