СРЕБРОВА-ИЛИЕВСКА, Павлина

СРЕБРОВА-ИЛИЕВСКА, Павлина (Скопје, 26. Ⅸ 1948) – пијанист. Дипломирала на ФМУ во Скопје (В. Крпан, 1972), каде што и магистрирала (В. Крпан, 1982). Концертирала како солист и камерен музичар (Пијано-дуо Чакар–Среброва и др.). Од 1972 г. наставник на МБУЦ „Илија Николовски-Луј“. Од 1994 г. особено истакнат педагошки работник на РМ. Сн. Ч.-Ан. Час во Средното ветеринарно училиште „Браќа Миладиновци“ во Драчево, Скопско