СМРЧКА

СМРЧКА (Морцхелла есцулента (Л.)

Перс.) – широкораспространет пролетен вид габа. Една е од највкусните и се собира за продажба, а посебно за из
воз. М. К.
Смрчка

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *