РИСТИЌ, Ирена

РИСТИЌ, Ирена (Охрид, 26. И 1975) – актерка. Дипломирала актерска игра на ФДУ во Скопје (1999). Од 2000 г., член на Драмскиот театар во Скопје. Улоги: Балерина Ана („Маме му ебам кој прв почна“), Ина („Мурлин Монро“), Клаус („Диво месо“), Џун („Марисол“), Лили („Друга страна“), Анастазија („Жив чоек“), Зганарел („Дон Жуан“), Меги („Мачка на вжештен лимен покрив“), Ирена („Сина соба“) и др. Р. Ст. Милчо Ристов