РАЗЛИЧНИК, ДЕМИРКАПИСКИ

РАЗЛИЧНИК, ДЕМИРКАПИСКИ (Центауреа демиркапиенсис Мицевски) – локален македонски флористички ендемит од фамилијата Астерацеае (сложеноцветни растенија). Се развива во околината на Демир Капија, кај хидроцентралата Дошница. Вл. М.