РАДИЧ, Александар

РАДИЧ, Александар (Охрид, 20. ⅩⅠⅠ 1929) – спортски работник, организатор и инструктор во неколку спортови во Охрид и тренер на Александар Радич маратонските пливачи (1960–1967). Завршил Државен институт за физичка култура во Белград (1953). Бил член на ПВД „Охридски бранови“ во Охрид (од 1945). Се натпреварувал во пливање и ватерполо. Освоил 17 први места на републичките првенства и поставил исто толку републички рекорди. Д. С. Науме Радичевски