ПРЕСПА , ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

ПРЕСПА“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Детроит, Мичиген, САД, 1988) – културно-просветно друштво на македонските доселеници од Преспа. Организира културни манифестации и хуманитарни акции и е организатор на традиционалната манифестација „Деновите на македонската култура“. Сл. Н.-К.