ПЕРЕ ТОШЕВ , ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

„ПЕРЕ ТОШЕВ“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА (Џонстаун, Пенсилванија, САД, 1923) – една од помалите организации на македонски доселеници во која членувале петнаесетина семејства што живееле во Џонстаун и во поблиските градови до Питсбург. Сл. Н.-К.