ПЕПИЌ, Авдија

ПЕПИЌ, Авдија (Скопје, 27. Ⅺ 1961) – економист, политичар. Генерален секретар (1991–1994) и претседател на бошњачката Странка на демократската акција на Македонија (1994–1996). Директор на Агенцијата за поддршка на претприемништвото (2006–2008) и пратеник во Собранието на РМ (од 2008). Р.