ПЕЛИСТЕР , ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

ПЕЛИСТЕР“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Детроит, Мичиген, САД, 1989) – друштво на македонски доселеници претежно од Битолско. Развива хуманитарна активност за организирање пикници, игранки и друг вид собирања. Сл. Н.-К.