ПЕЛИКАНИ

ПЕЛИКАНИ (Пелецанидае) – фамилија крупни птици, од која кај нас се присутни два вида: бел или обичен пеликан (Пелецанус оноцроталус) и далматински или кадроглав пеликан (Пелецанус цриспус). ЛИТ.: Бирдс ин Еуропе: популатион естиматес, трендс анд цонсерватион статус, „БирдЛифе Интерна-тионал Цонсерватион Сериес“, 12, Цамбридге, 2004; Ц. Харрисон, Ан Атлас оф тхе Бирдс оф тхе Њестерн Палаеарцтиц, Гласгоњ, 1982. Св. П. – В. Сид.