ОРЕЛ , ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

„ОРЕЛ“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Гранит Сити, Индијана, САД, 1911) – друштво на македонски доселеници од Леринско со ограноци во Индијанополис, Индијана и Дејтон, Охајо. Ова друштво развивало хуманитарни и други активности. Сл. Н.-К.