МОШЕ, Елена

МОШЕ, Елена (Битола, 4. Ⅴ 1968) – актерка. Дипломирала на ФДУ во Скопје, на Отсекот за актерска игра (1993) и станала член на Народниот театар во Битола. Улоги: Томанија („Патувачки театар шопаловиќ“); Хајди во истоименото дело; Анџела („Мајстори на забуни“); Поца („Летни Силјане“); Ирина („Три сестри“); Милка („Чест“); Рашела („Спилион“); Соланж („Слугинки“); Камиј („Не шегувај се со љубовта“); Лора („Стаклена менажерија“); Жана („Дома“); Надежда („Семејни приказни“); Едит Пјаф („Пјаф“) и др. Р. Ст. Владимир Мошин МОШИН, Владимир Алексеевич