МИСИНИ, Суад

МИСИНИ, Суад (Скопје, 2. И 1970) – правник, политички аналитичар. Извршен директор на Истражувачкиот центар за граѓанско општество (од 1997) и долгогодишен промотор на човековите права и евроинтеграциите во Македонија. Објавил неколку публикации од областа на човековите права и трилогија за евроинтеграциите. Р.