ЛИЛИЌ, Дејан

ЛИЛИЌ, Дејан (Скопје, 26. Ⅹ 1974) – актер. Дипломирал на Отсекот за актерска игра на ФДУ во Скопје (1997). Од 1998 г. е член на Драмскиот театар од Скопје. Улоги: Стефан („Диво месо”); Војдан („Тетовирани души”); Ми„Л’ИНДЕПЕНДЕНС МАСЕДОНИАН” Л Дејан Лилиќ хајло („Лет во место”); Едип („Цар Едип”); Малиот брат („Дунек или Превртач”); Падрајк („Поручникот од Иншимор”); Царот („Како се станува цар”) и др. Р. Ст.