ЛАСТОВИЦИ

ЛАСТОВИЦИ (Хирундинидае) – фамилија мали птици од редот на врап£евидните птици (Пассериформес), распространети главно во тропските предели. Кај нас се среќаваат 5 вида: скалеста ластовица Црвенокрсна ластовичка ЛАСТОВИЦИ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *