ЛАЛЕ, ШАРПЛАНИНСКО

ЛАЛЕ, ШАРПЛАНИНСКО .(Тулипа сцардица Борнм.) – локален македонски флористички ендемит од фамилијата Лилиацеае (кринови), познат за планината Жеден и околината на селото Радуша. Вл. М. Радомир Лаловиќ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *