КУЧИЊА, СЛЕПИ

КУЧИЊА, СЛЕПИ (Спалацинае) – потфамилија од фамилијата глувци, стаорци, полјанки и слепи кучиња (Муридае) специјализирани за живот под земја. Кај нас е присутен еден вид, слепо куче (Нанноспалаџ леуцодон). Слепо куче Г. Амори, Њ. Богдановицз, Б. Крѕстуфек, П. Ј. Х. Реијндерс, Ф. Спитзенбергер, М. Стуббе, Ј. Б. М. Тхиссен, В. Вохралик, Ј. Зима, Тхе Атлас оф Еуропеан Маммалс, Лондон–Сан Диего, 1999. Св. П. – В. Сид.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *