КУКАВИЦИ

КУКАВИЦИ (Цуцулидае) – фамилија средно големи птици, која во Европа и кај нас е претставена со два вида: обична кукавица (Цуцулус цанорус) и цуцулеста или африканска кукавица (Цлама-Кукавица тор гландариус). ЛИТ.: Бирдс ин Еуропе: популатион естиматес, трендс анд цонсерватион статус, „БирдЛифе Интернатионал Цонсерватион Сериес”, 12, Цамбридге, 2004; Ц. Харрисон, Ан Атлас оф тхе Бирдс оф тхе Њестерн Палаеарцтиц, Гласгоњ, 1982. Св. П. – В. Сид.