КОЏАБАШИЈА, Никола

КОЏАБАШИЈА, Никола (Скопје, 6. Ⅵ 1970) – композитор. На Факултетот за музичка уметност во Скопје дипломира пијано (1993) и композиција (1997). Во текот на 1995–1998 г. работи како музички продуцент и ТВ презентер на МРТВ, а во истиот период е и професор по пијано во МБУЦ „Илија Николовски-Луј”. Се стек-Никола Коџабашија Лондон, Англија (Х. Биртвисл, 2000). Работел во мастер-класи по композиција кај М. Стропа, Г. Куртаг и Г. Лигети. Б. Орт. Вангел Коџоман

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *