КОСТУР“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

КОСТУР“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА (Форт Вејн, Индијана, САД, 21. XI 1921) – една од најактивните иселенички организации. Го организирала првиот конгрес на МПО (окт. 1922). Форт Вејн е и актуелно седиште на ЦК на МПО. Сл. Н.-К.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *