КОЗИНЕЦ, МАРИОВСКИ

КОЗИНЕЦ, МАРИОВСКИ (Астрагалус мариовоенсис Мицевски) – локален македонски флористички ендемит од подрачјето на Мариово (Гола Скрка кај с. Витолиште), од фамилијата Фабацеае, опишан од академик Кирил Мицевски. Вл. М.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *