КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ , ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

„КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Детроит, САД, 8. Ⅶ 1986) – друштво на македонски доселеници по потекло од Теарце (Тетовско) во Детроит и во Виндзор. Активно за собирање и зближување на членовите и нивните пријатели. Сл. Н.-К.