КАРАНФИЛ, СКОПСКИ

КАРАНФИЛ, СКОПСКИ (Диантхус скопјенсис Мицевски) – македонски флористички ендемит од фамилијата Царѕопхѕлацеае (каранфили), познат за клисурата на реката Треска (меѓу Козјак и с. Нова Брезница). Вл. М.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *