ИСЕЛЕНИЧКО ПРЕСПАНСКО ДОБРОТВОРНО ДРУШТВО

ИСЕЛЕНИЧКО ПРЕСПАНСКО ДОБРОТВОРНО ДРУШТВО (Торонто, Канада, 1961) – друштво на Македонците по потекло од Преспанско. Друштвото било регистрирано кај државните власти (1983). Во статутот е со име Преспанско-ресенско добротворно друштво „Преспа“. Сл. Н.-К.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *