ИЛИНДЕН , ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

ИЛИНДЕН“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Детроит, Мичиген, САД, 1979) – друштво на македонски доселеници во државата Мичиген од селото Рогачево, Тетовско (само во Детроит има триесетина семејства). Друштвото го слави верскиот и национален празник Илинден и селската слава Свети Спас во село Рогачево. Сл. Н.-К.