ИЛИНДЕН“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

ИЛИНДЕН“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА (Њујорк, Њујорк, САД, 1922 – ?) – формирана како огранок на МПО. Членувале македонски доселеници во градот Њујорк, дејствувала во рамките на МПО. Сл. Н.-К.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *