ИЗВ и ЛИТ

ИЗВ и ЛИТ.: Царнеги Репорт оф тхе Интернатионал Цоммиссион то Инљуире инто тхе Цаусес анд Цондуцт оф тхе Балкан Њарс, Њасхингтон, Д.Ц., 1914; Владимир А. Тсанофф, Рапорт анд Леттерс оф Америцан Миссионариес: Реферринг то тхе дистрибутион оф натионалитиес ин тхе формер провинцес оф Еуропеан Туркеѕ, 1858-1918, Софиа, 1919; Македонија како природна и економска целина, ИНИ, Скопје, 1978; Јован Ф. Трифуноски, Јегејска Македонија, Београд, 1946; Марк Мазовер, Балканот, Скопје, 2003; Стојан Киселиновски, Егејскиот дел на Македонија (1913–1989), Скопје, 1990; Анастасија Каракасиду, Полиња жито – ридишта крв, Скопје, 2002; Грегорѕ Михаелидис, Салватион Аброад: Мацедониан Мигратион то Нортх Америка анд тхе Макинг оф Модерн Мацедониа 1870-1970, 2005 (ракопис на одбранета докторска дисертација на Универзитетот во Мериленд, САД), хттпс://друм. умд.еду/дспаце/битстреам/1903/2407/1/умиумд-2270.пдф; ГРЕЕЦЕ хттп://њњњ.стате.гов/ г/дрл/рлс/хррпт/2003/27840.хтм; Димитрис Литоксоу, Грчка антимакедонска борба, 1, Од Илинден до Загоричани 1903–1905, Скопје, 2004; РАИНБОЊ – ВИНОЗХИТО тхе Политицал Партѕ оф Мацедониан Миноритѕ оф Грееце хттп://њњњ.флорина.орг/. Ан. Св.