ИВАНОВ, Јован Миланов

ИВАНОВ, Јован Миланов (Скопје, 4. Ⅴ 1935 – Скопје, 3. IX 1993) – офталмолог, проф. на Мед. ф. По завршувањето на Мед. ф. (1960) и специјализацијата по офталмологија (1965), работел на Очната клиника во Скопје. Докторирал во Белград (1979), примариус станал во 1981 г., а од 1986 г. професор по офталмологија. Во 1976 г. извршил хетеротрансплантација на корпус витреум на човек со витреус од окото на ендемската риба салмо летница од Охридското Езеро. П. Б.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *