ДЕН НА РУДАРИТЕ ОД РМ

ДЕН НА РУДАРИТЕ ОД РМ (28 август) – празник на рударите во РМ, во спомен на штрајкот на рударите од Рудникот Лојане, Кумановско (1929) за подобрување на работните услови и зголемување на личните доходи. С. Мл.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *