ГРАМОСЛИ, Валентина

ГРАМОСЛИ, Валентина (Охрид, 2. Ⅳ 1970) – актерка. Дипломирала на ФДУ во Скопје, на Отсекот за актерска игра (1991). Член на Народниот театар во Битола. УЛО.: Дара („Г-ѓа министерка”); Судија („Мера за мера”); Милка („Маме му ебам кој прв почна”); Јулија („Ромео и Јулија”); Јерма во истоименото дело; Земфира („Цигани”); Петкана („Балканот не е мртов”); Лисјана („Мисир”); Накол („Орфеј во пеколот”); Виола („Дванаесетта ноќ”); Лучијана („Мајстори на забуни”) и др. Р. Ст.