ГАВРИЛОВИЌ, Предраг

ГАВРИЛОВИЌ, Предраг (1939) – доктор по технички науки, редовен професор во Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС), Скопје. Објавил 157 научни труда, меѓу кои и публикации и статии во домашни и меѓународни стручни и научни списанија, на конференции и симпозиуми. Ги објавил книгите, како прв ав-тор: „Сеисмиц стренгтхенинг оф Бизантине цхурцхес ин Мацедониа” (ГЦИ, Лос Ангелес, УСА, 2004), „Репаир анд стренгтхенинг оф реинфоце цонцрете анд масонарѕ струцтурес” (УНИДО, Виена, 1983). К. Тал.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *