ВОЈНИКА, Јусуф Мазлумов

ВОЈНИКА, Јусуф Мазлумов (Дебар, 7. Ⅱ 1938 – Дебар, 12. Ⅶ 2002) – хирург, примариус, основач и прв раководител на Хируршкото одделение во Дебар. Долгогодишен директор и создавач на современиот референтен Медицински центар во Дебар. Ал. Ставр.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *