//ВДОВИЧИНО ЦВЕЌЕ, РЕХИНГЕРОВО

ВДОВИЧИНО ЦВЕЌЕ, РЕХИНГЕРОВО

ВДОВИЧИНО ЦВЕЌЕ, РЕХИНГЕРОВО (Кнаутиа цароли-рецхингери Мицевски) – локален македонски флористички ендемит од фамилијата Дипсацацеае, познат само за околината на Кавадарци – Алшар. Се развива на подлога богата со арсен и антимон. Вл. М.

2019-01-05T19:42:42+00:00 0 коментари