БЕЌАРОВ, Коста Трајанов

БЕЌАРОВ, Коста Трајанов (с. Русиново, Малешевско, ? – Малешевско, 1907) – учесник во македонското револуционерно дело, војвода на Малешевската чета и учесник во бојот со српска чета во летото на 1906 г. кај месноста Црнел, Малешевско. Загинал во борбите кај месноста Сливница, Малешевско. ЛИТ.: А. Динев, Илинденска епопеја, Ⅱ, Скопје, 1949. Ал. Тр. Нехат Беќири