БЕЛАЗЕЛКОСКА, Златанка Кирилова

БЕЛАЗЕЛКОСКА, Златанка Кирилова (Скопје, 26. Ⅲ 1948) – спец. по болести на устата и пародонтот, редовен професор на Ст. ф. во Скопје. Магистрирала (1981) и докторирала (1989) на истиот. Публикувала 100 статии. Автор на учебникот „Орална патологија”. Ја истражува улогата на ензимите во етиопатогенезата на прогресивната пародонтопатија. Е. М. Панорама од Планината Беласица

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *