АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ , ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

„АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Гери, Индијана, САД, 1927 – ?) – друштво на Македонци доселеници од Костурско, Леринско, Охридско и од други делови на Македонија во градот Гери и во блиските населени места. Развивало хумантирани и други дејности. Сл. Н.-К. Средновековна илустрација од „Александрида