АБДУРАМАНИ, Адем

АБДУРАМАНИ, Адем (псевдоним: Адем Гајтани) (Подуево, Косово, СР Југославија, 21. Ⅶ 1935 – Скопје, 19. Ⅲ 1982) – поет, новинар и преведувач. В. Гајтани, Адем. С. Мл. Дино Абдураманов

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *